Gevelplinten voor een kwalitatieve gevelafwerking

Gevelplinten dienen meerdere doelen

Woningen worden onderaan vaak afgewerkt met gevelplinten. Gevels komen namelijk beter tot hun recht wanneer ze met gevelplinten worden afgewerkt. Gevelplinten zorgen voor een mooie slijtvaste afwerking van gevels. Ze dienen de gevels te beschermen tegen opspattend vuil, schimmel en salpeteruitslag. Zeker bij gevels die gevoelig zijn voor vocht, zoals bijvoorbeeld crepi of gevelpleister, vormen gevelplinten een grote meerwaarde. Geïsoleerde gevelpinten vormen dus zowel technisch als esthetisch een mooie oplossing. Gevelplinten zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk, daarnaast zijn ze leverbaar op maat, zijn ze stijlvol en tijdloos. Het plaatsen van gevelplinten vraagt wel om de vakkennis van een ervaren plaatser.

Gevelplinten met materiaalkeuze

Gevelplinten kunnen gekozen worden in diverse materialen. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor het cementeren van de buitenmuur. Met deze techniek wordt de muur behandeld met een dunne ademende cementlaag die zorgt voor een extra bescherming van de muur. Wie houdt van een moderne look kan bijvoorbeeld ook kiezen voor graniet of witsteen. Maar gevelplinten worden het meest gevraagd in blauwe hardsteen of arduin.

Gevelplinten in arduin bieden optimale bescherming

Gevelplinten in blauwe hardsteen of arduin blijven meest toegepast. De populariteit van gevelplinten in arduin heeft diverse redenen. Gevelplinten in arduin zijn eenvoudig in onderhoud. Vuil wordt eenvoudig weggepoetst, zelfs wanneer het gaat om hardnekkig vuil. Haar duurzaamheid is één van haar grootste kwaliteiten. Gevelplinten in arduin brokkelen niet af, barsten niet en scheuren niet. Dankzij de hoge dichtheid en stevigheid beschermen gevelplinten in arduin de gevel niet alleen tegen opspattend vuil, maar ook tegen opstijgend vocht, en zelfs tegen schokken. De waarde van de natuursteen wordt bepaald door haar kwaliteiten.

Gevelplinten in arduin voor een stijlvolle en stevige uitstraling

Dankzij haar uitstekende kwaliteiten is blauwe hardsteen heel populair. Gevelplinten in blauwe hardsteen of arduin zijn tijdloos. Bovendien staan ze mooi bij alle gevelmaterialen zoals zowel natuursteen, pleister, hout en baksteen. De blauwe hardsteen is een natuursteen dat altijd stijl uitstraalt, en zich er goed toe leent om een woning stijlvol langs buiten af te werken. Wanneer gekozen wordt voor een afwerking met natuursteen, geeft dat de woning een luxueuze uitstraling. Een arduinen gevelboord zorgt dus voor extra uitstraling aan de woning. Wanneer vervolgens ook voor blauwe hardsteen gekozen wordt voor het aansluitend terras, zorgt dit voor een volledig afwerking van de woning. Ook dit zijn redenen waarom de gevelplinten in natuursteen het heel goed doen.

Overtuigd van gevelplinten in arduin? Ravana is gespecialiseerd in bewerkingen van natuursteen als blauwe hardsteen voor onder meer dekstenen, keukenwerkbladen en arduin dorpels