Keukenwerkbladen naar smaak, stijl en voorkeur

Keukenwerkbladen in de natuursteen arduin

Keukenwerkbladen in arduin of blauwe hardsteen zijn uitermate stevig en duurzaam. Voor dagelijks onderhoud kunnen ze eenvoudig schoon worden gehouden met een propere warme doek. Vlekken kunnen best gewoon meteen verwijderd worden, eventueel met een pH-neutraal reinigingsmiddel. Voor ernstige vlekken kan alkalische ontvetter gebruikt worden. Krassen aan het oppervlak kunnen licht verwijderd worden.

Keukenwerkbladen in de natuursteen graniet

Keukenwerkbladen in graniet bestaan uit gebroken natuursteen zoals marmer of zandsteenkorrels. Graniet geeft de keuken een luxueuze uitstraling en is hittebestendig en krasbestendig. Omdat er echter onzichtbare luchtbellen in graniet kunnen aanwezig zijn, wordt toch afgeraden hete potten erop te plaatsen, want daar kan het werkblad dus kapot springen. Graniet is wel gevoelig voor zuren, vocht en vlekken. Hiervoor dienen de keukenwerkbladen in graniet behandeld te worden of gepolierd te worden zodat ze minder broos zijn. Kwarts beschikt over dezelfde eigenschappen als graniet maar is nog minder poreus.

Keukenwerkbladen in de natuursteen composiet

Wanneer we spreken over keukenwerkbladen uit composiet, denken we aan kwartscomposiet of ceramische composiet. Het gaat hierbij steeds om een mengeling van natuurlijke materialen als graniet of kwarts met kunststoffen. Keukenwerkbladen uit composiet hebben een hoge weerstand tegen vocht, vlekken en krassen. Ze zijn eenvoudig in onderhoud en hygiënisch, daarnaast hebben ze een luxueuze uitstraling. Doordat ze daarnaast beschikbaar zijn in diverse kleuren en patronen passen ze zo goed als in elk interieur. Het kan gepolierd, gezoet of anticato afgewerkt worden.

Keukenwerkbladen in de natuursteen marmer

Keukenwerkbladen in marmer ogen ook heel luxueus. Ze vertonen wel sneller krassen dan graniet of kwarts. Daarnaast bestaan er nog andere stenen en natuurstenen waaruit keukenwerkbladen kunnen gemaakt worden. Keukenwerkbladen in keramiek zijn eenvoudig in onderhoud. Maar een stevige klap op de keramiek kan echter wel zorgen voor een scheur. Keukenwerkbladen in dekton bestaan uit een mengeling van kwarts, porselein en glas. Deze hebben een grote dichtheid, zijn bestand tegen vlekken, hitte en krassen. Keukenwerkbladen in beton en porfier zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Ze worden best behandeld met olie of vernis of gepolierd, om ze te beschermen tegen vlekken en zuren.

Keukenwerkbladen in diverse materialen

Keukenwerkbladen zijn heel populair in natuursteen, maar kunnen uiteraard in nog andere materialen gemaakt worden. Vroeger werd vaak gekozen voor keukenwerkbladen in hout vanwege de warme uitstraling. Deze bleken heel gevoelig voor krassen, hoge temperaturen en vocht. Hierdoor zijn andere materialen voor keukenwerkbladen populairder geworden. Keukenwerkbladen met hogedruklaminaat leunen hier dicht bij aan. Deze zijn wel bestand tegen krassen, daarnaast ook duurzaam, onderhoudsvriendelijk, en beschikbaar in diverse kleuren en motieven.

Keukenwerkbladen in inox kenden hun eerste toepassingen in grootkeukens, maar zijn intussen ook toegepast in particuliere keukens. Deze keukenwerkbladen bieden diverse voordelen, zo zijn ze tijdloos, uitermate hygiënisch, zeer duurzaam en beschikbaar in matte of glanzende uitvoering. Echter zorgen ze voor een koele sfeer en zijn ze niet krasvrij. Ook keukenwerkbladen in getemperd glas kunnen mat of glanzend zijn. Deze zijn bestand tegen vlekken wat ze ook heel hygiënisch maakt, maar ze zijn niet bestand tegen hitte of schokken. Keukenwerkbladen uit volkunststof bestaan uit een mengeling van mineraal vulmiddel met polyesterhars of acrylhars. Ze zijn eenvoudig in onderhoud en hygiënisch, en er is veel keuze aan kleur en motief. Echter kunnen ze ook niet zo goed tegen hitte en krassen. Een van de meest populaire materialen voor keukenwerkbladen blijven stenen en natuurstenen.

Ook graag een keukenwerkblad in natuursteen? Reken dan op de vakkennis en ervaring van Ravana met bewerkingen in natuursteen zoals blauwe hardsteen. Zowel voor keukenwerkbladen, arduin dorpels, dekstenen en gevelplinten kan je er terecht.